Panevėžio būstas Panevėžio būstas

Panevėžio būstas Panevėžio būstas

Panevėžio būstas Panevėžio būstas

Skolų prevencija ir priemonės jų išieškojimui

Bendrovėje nuolat atliekamas prevencinis darbas su skolininkais, siekiant abipusiškai geriausio rezultato ir naudojami visi įmanomi būdai skolai išieškoti. Ieškotinos skolos laikotarpis, priklausomai nuo priskaitymų dydžio, gali siekti nuo 3 iki 6 mėnesių. Skolų išieškojimas bendrovėje vykdomas trimis pagrindiniais etapais:

1.Ikiteisminis skolos ieškojimas. Skolininkams sistemingai teikiami raštiški įspėjimai, raginama apmokėti susidariusias skolas geranoriškai, išaiškinamos visos neigiamos pasekmės, kurios neišvengiamai atsiranda vykdant skolos išieškojimą teismo keliu. Kai kuriais atvejais su skolininkais pasirašomi tarpusavyje suderinti skolų grąžinimo grafikai, vykdoma jų laikymosi kontrolė.

2.Teisminis skolos išieškojimas. Jeigu skolininkas nepasinaudoja jam suteiktomis galimybėmis apmokėti savo skolą be teisminio bylinėjimosi ir atitinkamai papildomų išlaidų – antrasis etapas yra medžiagos ruošimas ieškiniui iškelti teisme, kur paprastai priteisiamos visos ieškomos skolos už komunalines paslaugas. Tai ilgiau trunkantis etapas, nes dažnai problematiškų skolininkų faktiška gyvenamoji vieta nežinoma, jiems neįteikiami procesiniai dokumentai, teisminis skolos išieškojimas užsitęsia. Skolos priteisimas yra efektyvi priemonė, įpareigojanti skolininką rimtai susirūpinti turima skola. Šiame etape skolininkui dar paliekamas pasirinkimas geranoriškai apmokėti priteistą sumą bei teismo išlaidas arba laukti antstolių vizito.

3. Antstolinis priteistos skolos išieškojimas. Tai labai brangiai kainuojantis skolininkui jo skolos išieškojimo būdas, tačiau bendrovei – tai vienintelis kelias susigrąžinti patirtas išlaidas, atgauti gyventojui priskaičiuotus ir jo nesumokėtus mokesčius už suteiktas paslaugas arba pripažinti skolą neišieškoma. Šis priverstinis skolos išieškojimas per antstolių kontoras vykdomas tik pačiu kraštutiniu atveju, kai jau visos anksčiau išvardintos priemonės būna panaudotos, neveiksmingos ir neefektyvios.

 

skolos

UAB "Panevėžio būstas"
Kodas: 147146333
PVM kodas: LT471463314
Marijonų g. 36 - 3, Panevėžys
Tel./faksas 8 45 465907
El.paštas: panbustas@panbustas.lt

Darbo laikas

I -V   8.00 - 16.45 val.
V      8.00 - 15.30 val.
Pietūs:   12.00 - 12.30 val.

Avarinė tarnyba

Tarnyba iškviečiama: 8-45 46 58 21

Darbo laikas: I - VII 8.00 - 20.00